Alto Nyomda – Cégünkről


Az Alto Nyomda Kft 1997-ben Székesfehérváron létrejött vállalkozás, mely immár több mint két évtizedes múltra tekint vissza, és jelenleg is egy jól megközelíthető helyen, a belvároshoz közeli Irányi Dániel utcában, védett ügyfélparkolóval várja ügyfeleit.
Kiemelt gyártási irányvonalunk a kezelési utasítások, biztonságtechnikai kézikönyvek, termékkísérő dokumentációk előállítása multinacionális partnereink számára. A nyomda fő profilja a digitális és ofszet nyomtatás, valamint a teljes körű nyomdai feldolgozás. Megrendelőink rendelkezésére állunk a grafikai tervezéstől az előkészítésen és a teljeskörű kivitelezésen keresztül egészen a kiszállításig, felvállalva a komplex gyártási és logisztikai folyamatot.
Termékeink rendkívül széles skálán mozognak. Hatalmas gyártási tapasztalattal készítünk könyveket, folyóiratokat, prospektusokat, ügyviteli nyomtatványokat, állítunk elő dobozokat, reklámkiadványokat, tervezünk és készítünk naptárakat, plakátokat, szórólapokat és számos egyéb nyomdaipari terméket. Lakossági és kisvállalkozói partnereinknek is örömmel teljesítjük kívánságait, közösen megtervezve az elképzeléseknek megfelelő esküvőknek és az egyéb családi eseményeknek az egyedi kísérő anyagait vagy épp a vállalkozás testreszabott papír és marketing termékeit.
Az alkalmazott technológiánk lehetővé teszi a példányszámok, méretek, színek, terjedelmek rendkívül sokféle előállítását. A beérkező ajánlatkéréstől kezdve egészen a végtermék átadásáig számítógépes rendszer követi a munkafolyamatokat, segítve az ügyfélkapcsolati részleg, a gyártás előkészítés, valamint a gyártási és logisztikai feladatokat végző kollégák tevékenységét.
Az Alto Nyomda Kft. a partnereink megnövekedett piaci igényeinek és minőségi elvárásainak gyors, pontos és hatékony teljesítése érdekében olyan innovatív technológiai fejlesztéseket alkalmaz, mellyel egy időben biztosítjuk a kapacitás, a termékminőség és a technológiai komplexitás magas színtű elvárásait. Eszközeink alkalmasak a nemzetközi piacon erőteljes jelenlétet felmutató piaci szereplők kiszolgálására épp úgy, mint a hazai igények kielégítésére.
Mindezen jellemző tulajdonságaink, valamint megrendelőink elismerő elégedettsége alapján büszkén és az együttműködésbe vetett hittel várjuk Önt is:
Legyen a partnerünk!

 

A nyomtatás művészete


A XV. század első felében Gutenberg Jánost állandóan foglalkoztatta az a gondolat, hogy miképpen juttathatná kortársait a kódexekhez hasonlóan szép, de könnyebben hozzáférhető könyvekhez. A kiadványok sokszorosítását nyomtatási eljárással, találmányainak tökéletesítésével igyekezett megoldani. Elévülhetetlen érdeme a mozgatható, más szóval az összerakható és szétszedhető betűk öntésének és a szedett szöveg nyomtatási eljárásának feltalálása.
Gutenberg életének a célja nem az volt, hogy röpiratokat, kalendáriumokat, apróbb könyveket nyomtasson, amikből jól megélhetett s vagyont is gyűjthetett volna. Többre törekedett, olyan művet készült létrehozni, amelyre kortársai régóta vártak. Kinyomtatta a 42 soros bibliát, ezzel utat nyitva a nyomtatás forradalmának.
Az azóta eltelt évszázadokban a nyomtatás folyamatosan fejlődött. Így érte el a mai modern 21. századi fejlettségét, ahol a számítógépes és a digitális technológiák szinte végtelen lehetőségeket nyújtanak a nyomdászoknak a kiadványok elkészítésénél. Ennek ellenére számos olyan megoldást használunk a mai napig, amit nyomdász őseink hagytak ránk. A papíron visszaköszönő betűtípusok felidézik a régi betűmetsző mesterek munkáját.
Ezekre az örökségekre és lehetőségekre épül az ALTO NYOMDA.